Kremna cvetačna juha s kurkumo in ingverjem

Malo nas pogreje, malo pocrklja in sigurno odpravi tudi kakšne “prehladne” tegobe…

Potrebujemo
1 manjšo glavo cvetače
2 manjša krompirja
1 čebulo
1 žlico Tahini (sezamove paste)
1 žličko kurkume
½ žličke ingverja
1 žlico zelenjavne jušne osnove
ščep soli
olivno olje
2 žlici kaljenih sončničnih semen

Priprava

Čebulo drobno narežemo in jo na olivnem olju prepražimo skupaj s koščki narezane cvetače in krompirja. Zalijemo z vodo in dodamo jušno osnovo ter na rahlem ognju kuhamo slabih 10 minut. S paličnim mešalnikom nato zmešamo in po potrebi dodamo žlico tahinija, da se juha še bolj zgosti. Na koncu dodamo kurkumo in ingver. Po želji uporabimo svež nariban ingver, vendar v tem primeru malo manj. Ko postrežemo na krožnike, po vrhu posujemo s kaljenimi sončničnimi semeni.