Čičerikina juha

priprava za 4 osebe

Potrebujemo

50 ml olivnega olja
1 veliko čebulo
350 g čičerike
sok 1 limone
3 žlice peteršilja
himalajsko ali piransko sol
mleti črni poper
gorčično olje spicy – po želji

Priprava

Čičeriko čez noč namočimo v hladno vodo. Na olju prepražimo čebulo, dodamo odcejeno in s hladno vodo oprano čičeriko, dobro premešamo in dodamo vročo vodo (voda naj sega približno 4 cm nad zrna čičerike). Ko vse skupaj zavre, posnamemo peno s površine, zmanjšamo ogenj, dodamo malo popra, pokrijemo in kuhamo toliko časa, da se čičerika zmehča (eno do eno uro in pol). Ko se čičerika zmehča, dodamo limonin sok, posolimo, del čičerike (približno 2 zajemalki) pa zmeljemo, da juho zgostimo. Kuhamo še 5-10 minut, dodamo peteršilj in po želji pokapljamo z gorčičnim oljem.