Kremna bučna juha

Potrebujemo

1 hokaido bučo
1 čebulo
2 žlički zelenjavne jušne osnove
ščepec himalajske soli  (če jušna osnova ni slana)
muškatni orešček
poper
3 žlice limoninega soka
2 žlički ghee masla
bučna semena
bučno olje

Priprava

Bučo olupimo, jo izdolbemo in odstranimo semena ter narežemo na kocke. Sesekljano čebulo na hitro prepražimo na ghee maslu, ji dodamo bučne kocke in vse skupaj še malo prepražimo. Nato zalijemo s približno litrom vode, dodamo jušno osnovo in začimbe ter kuhamo približno 15 minut. Juho odstavimo, jo spasiramo s paličnim mešalnikom, dodamo limonin sok in še enkrat zavremo. Serviramo jo na krožnike in po želji dodamo bučna semena in bučno olje.

Namig: bučna semena lahko nadomestimo z domačimi kruhovimi kockami.