MATCHA PREMIUM CEREMONIAL SET

86,93 

Moya Matcha

Categories: , Tag:

Description

Čudovit komplet za vse ljubitelje matcha čaja, tako strokovnjake, kot začetnike

Komplet vsebuje:

  • premium matcho 30g (matcha čaj v prahu vrhunske kvalitete),
  • matchawan (ročno izdelano tradicionalno keramično skodelico),
  • chasen (ročno izdelano bambusovo metlico),
  • naoshi (držalo za metlico)
  • chashaku (bambusovo žličko)

V lični, kartonski embalaži

MATCHA PREMIUM CEREMONIAL SET

Matcha Premium ceremonialni komplet je popoln za vse čajne strokovnjake in tradicionalno japonsko matcha ceremonijo, imenovano tudi “The Way of Tea” (v prevodu “Način, princip čaja”. Odlično darilo tudi za vse, ki šele začenjajo svojo “matcha pot”.

Matcha Premium ceremonialni komplet vključuje naslednje izdelke:

– MOYA MATCHA PREMIUM, 30g – Organic matcha najvišje kakovosti iz najmlajših, najbolj nežnih čajnih lističev 1. žetve. Uporablja se za tradicionalno čajno svečanost, ima bogat, blago sladek okus in kremasto strukturo, ter značilno, živahno zeleno barvo žada.

Pridobivajo jo iz čajnih lističev 1. žetve, iz rastlin, ki so posebej zasenčene pred direktno sončno svetlobo. Posledica tega procesa je večja vsebnost klorofila in L-teanina, ter bogatejša, bolj zelena barva. Samo najbolj sveži, nežni listi so izbrani, posušeni in zmleti v prah.

Moya Matcho premium gojijo v regiji Uji v Kyotu, že več kot 800 let znani po pridelavi najbolj kakovostega zelenega čaja. Regija Uji je znana po plodnih tleh in čisti vodi. Rastline zelenega čaja imajo idealne razmere za rast zaradi hribov, ki zagotavljajo dobro sončno svetlobo, pogoste megle, ki ščiti nežne lističe pred zmrzaljo in veliko količino padavin. Moya Matcha je natančno pridelana in nabrana na majhnih družinskih ekoloških čajnih poljih. Nato je v majhnih serijah lokalno predelana na Japonskem, ter od tam poslana v svet. Vse to, da se zagotovi vrhunska svežina (za vse razrede Moya matche). Na ta način se ohranijo vse lastnosti čajnih lističev in ohranja visoke vsebnosti mineralov in antioksidantov.

– MATCHAWAN – je ročno izdelana matcha skodelica iz žgane gline z zaključnim glaziranjem. Skodelice so oblikovane po stoletja starih japonskih tradicijah iz Kyota, v sodelovanju z Moyo Matcho pa so izdelane v majhnem studiu keramike v Krakovu. Vsak keramični izdelek je edinstven s svojo naravno in subtilno variacijo. Žgane pri zelo visoki temperaturi, zagotavljajo varnost in vzdržljivost. Matchawan je tradicionalna skodelica, ki se uporablja v japonski čajni slovesnosti in omogoča enostavno pripravo matche. Ko mešate matcho z bambusovo metlico (chasen), visoke navpične stene skodelice pomagajo preprečiti razlitje tekočine. Široko dno posodice omogoča enostavno vmešanje prahu in hitro doseženo popolno peno na površini.

Ne pozabite uporabiti vode, ki ne presega 80° C, da ohranite vse lastnosti matcha čaja.

Material: žgana keramika. Volumen: 400ml. Višina: 7,5cm. Premer: 11cm. Dimenzije in barva lahko odstopajo, barve skodelice v kompletu se ne da izbirati. Varno za pranje v pomivalnem stroju.

– TRADICIONALNA BAMBUSOVA METLICA ali “chasen” – je nepogrešljivo orodje japonske čajne slovesnosti. Drobne, ročno izdelane paličice so spretni obrtniki, katerih veščine so se prenašale iz generacije v generacijo, izklesali iz enega kosa bambusa. Pri uporabi metlice jo je najbolje držati narahlo, ohlapno, s sproščenim zapestjem, ter jo premikati hitro, z “zigzag” gibi v obliki črke “W” ali “M” – tako lažje dosežemo idealno penečo teksturo matche.

– NAOSHI – Tradicionalno držalo za matcha metlico ni le čudovit element tradicionalnega japonskega matcha kompleta, je tudi zelo praktično orodje, ki vam pomaga, da se metlica hitreje posuši in ohranja obliko in vzdržljivost.

Material: porcelan. Višina: 8 cm. Premer: 6cm. Barva: črna. Varno za pranje v pomivalnem stroju.

– CHASHAKU – je tradicionalna japonska žlička za serviranje matche in je sestavni del čajne Matcha slovesnosti. Zakrivljeni del žličke se uporablja za zajemanje majhnega dela čaja iz kadi (natsume) ali druge matcha posodice. Zajet čaj se nato postavi v skledico (matchawan). Mešanico nato z enakomerno konsistenco spenimo z bambusovo metlico.

Količina zajete matche je odvisna od posameznikovih želja. Tradicionalno je “tanek”, redek čaj ali “usucha”, pripravljen z 1 chashaku matche (ena čajna žlička) in približno 75-100 ml vroče vode. To razmerje je idealno za ustvarjanje peneče teksture na površini matche. “Koicha”, ali gosti čaj, je narejen z bistveno več matche (4-6 chashaku porcije ali 4-6 žličk) in 150 ml vroče vode. Rezultat je veliko gostejši in bolj sladek matcha čaj. Samo mešanje je v tem primeru bolj zahtevno in ne tvori značilne pene. Služi skoraj izključno kot del čajne slovesnosti.

Material: bambus. Dolžina: 18 cm. Ne perite v pomivalnem stroju!

Set vsebuje:

1 kom Bio matcha Premium, 30g

Sestavine: 100% ekološki zeleni čaj 1. žetve. Približne vrednosti na 100g izdelka: vit.A 31mg, vit.C 60mg, vit.E 28,1mg, kalcij 420mg, kalij 2,7g, železo 17mg, cink 6,3mg, L-tanin 1059mg, EGCG katehin 6,7g, antioksidant (ORAC) 1384 mcmol/TE/g, kofein 3,2g. Neto teža: 30g. Hraniti na hladnem, suhem in ne izpostavljati neposredni sončni svetlobi. Po uporabi dobro zaprite. Ne uporabljati, če je varnostni trak pretrgan ali ga ni. Uporabno najmanj do konca datuma, odtisnjenega na dnu embalaže.

1 kom MATCHAWAN

Material: žgana keramika. Volumen: 400ml. Višina: 7,5cm. Premer: 11cm. Dimenzije in barva lahko odstopajo, barve v setu se ne da izbirati. Varno za pranje v pomivalnem stroju.

1 kom TRADICIONALNA BAMBUSOVA METLICA

Material: bambus. Višina: 10,5 cm. Ne perite v pomivalnem stroju!

1 kom Naoshi – držalo za metlico

Material: porcelan. Višina: 8 cm. Premer: 6cm. Barva: črna. Varno za pranje v pomivalnem stroju.

1 kom Chashaku – bambusova žlička

Material: bambus. Dolžina: 18 cm. Ne perite v pomivalnem stroju!

Proizvajalec: MOYA EUROPE Sp.z o.o., PL.

Več o Matchi si lahko preberete tukaj